pondělí 11. července 2011

3. den - generátor názvů planet selhal

Víte kolik je třeba blondýnek na výměnu jedné žárovky? ..jeden Goáuld ..ovšem to je vedlejší. Začneme tedy nečekaně od rána, nuž historie se lehce opakuje takže vám asi nemusím říkat co se dělo, klasika snídaně následovaná lehkým odpočinkem a později dopoledním programem. První skupina má o5 klasicky na práci výrobu nízkorozpočtových peněženek a druhá manuální či fyzickou práci. V druhém případě se jednalo konkrétně o průzkum planety Kožak jejíž obyvatelé jsou vegetariáni a kvůli všudy přítomné finanční krizi bylo třeba je naučit jíst levné a ne příliš bio maso. Konrétněji- Vaším úkolem je pomocí šipek trefit opravdu mrštného jelena rozděleného na bodovací část a zvítězit. Dohou částí byl lov ryb, to rozvádět nebudu, snad jen napovím že nikdo nepřišel o oko. A potom? ..no přece výměna skupinek a následný oběd.

Klid odpolední (slyšeli jste to také? Měnit pořadí slov v zavedených souslovích je teď cool) se nesl klidně, ovšem doprovázely ho i šifry, jenž luštili ti, co se přihlásili o to, být kódovací specialista. Poklidu už klid nebyl, šlo se na další náhodě vyhledanou planetu za účelem najít planetu Pax (omlouvám se, že to nedává smysl, je to všechno divný).

(smysluplná část Tomáše Kulta, doporučuje devět z deseti starých britek) Dostali jsme se na planetu Cimmeria, na které byly stopy po asgardské civilizaci. Když naše velká skupinka, složená ze všech týmů, zpozorovala Thórovo kladivo, přiblížili jsme se k němu a najednou nějaká neznámá síla vtáhla našeho Jafu dovnitř. Nejdřív jsme byly zaskočeni, ale poté si někdo všiml nápisu. No nebylo to zrovna česky, ale díky našemu kapitánu  Danielu Jacksonovi (Sylva) to bylo rozluštěno. Nápis znamenal (zkráceně): Thórovo kladivo zajme každého goaulda, který se k němu přiblíží. A tak jsme šli našeho Teal´ca zachránit. Cesta byla dlouhá a plná úkolů skládat origami, odpovídat na hádanky atd... ( dokonce jsme se namočili ve zdejším potoce. nakonec jsme našeho jafu zachránili, ale za odměnu že mu zdejší obyvatelé neublížili. Započala hra o získání co nejvíce surovin, poté následovala taktická bitva o postavení měst. (Končí část Toma)

(Viktor znova bloguje) Po hře všichni zpocení a mírně matematicky uvědomělí (při stavbě vesnic šlo také o počítání) kráčeli skrze notoricky známou bránu zpět do svých malých a špinavých pokojů čekat na studenou ovšem výživnou (vyhrožují mi, prý že pouze studená zní tyransky) večeři ..a to je vše z deníku Toma Riddla.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj! Čteme zvesela vaše zápisky, probádali jsme i Hvězdnou bránu na TIB stránkách (fotky a zprávy od Zuzky) a těšíme se zase na zítřejší vyprávění. Hanka a Honza